söndag 28 juni 2009

Kennelläger 2009

I lördags den 27 juni åkte jag (Linda), Joacim och Ciwi ner till Borås och den årliga hundutställingen. Ciwis uppfödare var där med ett gäng hundar och valpköpare, Jenny och Henrik med deras bearded collie Fred (briarden nimbus fick stanna hemma pga. värmen), Ida och hennes pojkvän var där och ställde ut sin aussie Amy och Ronjas uppfödare med en hel hög av svarta pudelpälsbollar.

För Ciwis uppfödare gick det jättebra, hennes äldsta briardtik Z tog sitt sista cert och blev champion, för valpköparna gick det också bra, alla etta med antingen ck eller hp och placering. Grattis till er!

Jenny och Fred blev etta, placering fyra och ett CK. GRATTIS!

Ida och Amy fick en slät etta med placering tre. GRATTIS!

För Mona och alla pudlar vet jag inte än hur det har gått....

Efter vi varit i Borås, fortsatte färden mot Falköping och kennelläger! Alla var jättetrötta, både hundar och människor, efter den långa dagen och den stekande solen, vi fick iaf en snygg bonnebränna allihop som var med i Borås :)

När temperaturen började sjunka vaknade vi till liv igen, grillen tändes och hundarna började att leka med varandra. Ciwi hittade sin kullsyster Shila att härja med, även briarderna var intressanta varelser.
Ciwi och Shila i fullfart, Ciwi springer först och Shila jagar.


Ciwi på väg att springa och leka efter en drickpaus.

Efter god mat och dryck och skratt, gick vi och la oss. Tack Christina för lånet av sängplats.
Söndagen väcktes vi av att ett gäng hundar satte igång att börja skälla, att jag inte fick en hjärtinfarkt, är inte van vid briardernas höga och mörka skall.

Efter god frukost och fler valpköpare kommit, bar det ut i skogen för en liten tävling. Jättekul var det. Vi blev uppdelade i två lag, och så skulle vi utföra några rallylydnadsmoment, som t.ex. sitt, gå tre steg fot etc. på en bana. Sista momentet var att hitta varsin skatt och springa så fort vi kunde tillbaka till start. Ciwi var jätteduktig och som hon sprang. Det ser lovande ut för framtida agilitytävlingar.

När vi kom tillbaka fick vi god lunch och diplom, sedan var det fotografering och mer bus för hundarnas del.


Ciwi, Pepzi, Shila och Casper gömd bakom Pepzi


Briarden Dino har blivit kär i Schapendoestiken Myza som löper. Skulle vara en kul kompination :)

Tack Christina och kennel Chêne Colline för ett trevligt kennelläger. Grattis till kennelmästarna Malin med Schappen Azer och Pauline med Briarden Bazze. Jag och Ciwi ska också bli kennelmästare i framtiden, vi ska bara bli så stora att vi får börja tävla :)

Kram på er alla från Linda, Jocke och vovvarna.

1 kommentar:

  1. hallå...Här är alla TRÖTTA!! de var jättekul o ses, nu dröjer de inte länge tills nästa möte på schappespecialen...
    ha de super gott så hörs vi...många kramar

    SvaraRadera